Polecam to także osobom "które bywają "i w ramach rewanżu zapraszają.Podanie czegoś takiego na stół bardzo go wzbogaci i podniesie rangę gospodyni ,bowiem wiadomo,że kupić tego się nie da .Można tylko zrobić.
A zatem : Zawartość słoików to kawałki kalafiora,brokułu ,strąki fasolki .To winno być krótko obgotowane.Następnie||: SUROWE w niedużych kawałkach papryka czerwona i żółta ,małe ogóreczki i płaty z dużych ogórków bez skorki i bez pestek i pomidory koktajlowe i małą cebulę a także łodygę selera z liśćmi i 1 łyżkę gorczycy białej.Po nałożeniu do słoików ,wszystkiego po trochu,wygląda to bardzo kolorowo i bardzo apetycznie.Na koniec należy pokryć je przygotowaną zalewą w proporcji:na 1 l.wody dać pół szklanki octu,1 szklankę cukru 3 łyżki Curry i 1 z czubkiem łyżkę soli.Po wymieszaniu zalać zawartość w słoikach i spasteryzować około 10,15 minut.Po wystudzeniu przechowuje się bardzo dobrze i czeka na swoją prezentację.Nie potrzeba zbytniej wyobraźni ,my zobaczyć coś tak kolorowego na stole.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz