piątek, 31 stycznia 2014

Sałatka wiosenna.Duży pęk szczypioru,3 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki kawioru [kto lubi] sól pieprz i majonez Sporządzenie :Szczypior i jajka posiekać dodać pozostałe składniki nieco soli  i łyżeczkę. cukru.Na koniec majonezu lub jeżeli ma to być pasta no smarowania to miękkiego masła.Smacznego.

niedziela, 26 stycznia 2014

Uwaga !!!!!!!!!! Nie sporządzaj sałatki z ogórków zielonych i pomidorów, bo zabijasz witaminy zawarte w pomidorach. Teraz kiedy pomidory są twarde, można je mieszać z papryką i szczypiorem oraz majonezem. Posolić i nieco posłodzić. Pycha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czy wiesz, że cebule tulipanów "chodzą"? Teraz są na głębokości 20 - 30 cm lub głębiej (w zależności od gleby), a w maju będą tuż pod powierzchnią.