Nie wymaga pieczenia A jest przepyszna,stąd nazwa PYCHOTKA.
Posiekać 1 szklankę orzechów włoskich [szklankę przed siekaniem ] i 1 szklankę laskowych.
Poza tym rozpuścić 125 gr. masła z 1/2 szklanki cukru.1 cukrem waniliowym i 2 łyżkami kakao. Następnie dodać 2 łyżki miodu i 250 gr, płatków kukurydzianych i pozostałe składniki,dla zaostrzenia smaku jeszcze 1 łyżkę rodzynek i 1 łyżkę suszonej żurawiny.
Posmarować tym wafle i dać do lodówki.Dobrze będzie wafle tak usytuować w jakiejś blasze do ciasta np,keksowej ,by miały szerokość tej blachy.
I powiedzcie .czy to może nie być smaczne ? A kalorie ? O kaloriach w Wielkim Tygodniu się nie mówi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz