czwartek, 29 marca 2018

Nie  wymaga pieczenia A jest przepyszna,stąd nazwa  PYCHOTKA.
Posiekać 1 szklankę  orzechów włoskich [szklankę przed siekaniem ] i 1 szklankę laskowych.
Poza tym rozpuścić  125 gr. masła  z 1/2 szklanki cukru.1 cukrem waniliowym  i 2 łyżkami kakao. Następnie dodać 2 łyżki miodu i 250 gr, płatków kukurydzianych i pozostałe składniki,dla zaostrzenia  smaku jeszcze 1 łyżkę rodzynek i 1 łyżkę suszonej żurawiny.
Posmarować tym wafle i dać do lodówki.Dobrze będzie wafle tak usytuować w jakiejś blasze do ciasta np,keksowej ,by miały szerokość tej blachy.

I powiedzcie .czy to może nie być smaczne ? A kalorie ? O kaloriach w Wielkim Tygodniu się nie mówi.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz