sobota, 1 lipca 2017

EGZOTYCZNY DESER.
====================
Pół małego ,lub  ćwierć  dużego arbuza pokroić w kostkę pozbawiając pestek .Dodać także w kawałkach  ananasa z puszki lub świeżego ,oraz brzoskwinie  ,kilka sztuk sparzone wrzątkiem i obrane ze skórki ,też w kawałkach .Wszystko to włożyć do dużej misy szklanej ,lub wazy do zupy.Nie słodzić .Wymieszać,Polać po wierzchu cienkim strumieniem miodu [bardzo mało ].lub co jest bardziej eleganckie dodać kostki lodu,ale te kostki to nie zamrożona woda ,lecz zamrożony jakiś syrop słodki owocowy np .malinowy.Kostki z malinowym syropem ,to jest coś co pięknie  łączy się z owocami ,z każdymi owocami.Podawać na stół w  misie lub wazie ,do tego duża łyżka do nalewania i kokilki.Ale całość winna zostać schłodzona przez co najmniej 2  godziny w lodówce .....................a do tego ................także schłodzony szampan.To jest pyszne i eleganckie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz