czwartek, 9 sierpnia 2018

Polecam to także osobom "które bywają "i w ramach rewanżu zapraszają.Podanie czegoś takiego na stół bardzo go wzbogaci i podniesie rangę gospodyni ,bowiem wiadomo,że kupić tego  się nie da .Można tylko zrobić.
A zatem : Zawartość słoików to kawałki kalafiora,brokułu ,strąki fasolki .To winno być krótko obgotowane.Następnie||: SUROWE  w niedużych kawałkach papryka czerwona i żółta ,małe ogóreczki i płaty z dużych ogórków bez skorki i bez pestek i pomidory koktajlowe i małą cebulę a  także łodygę selera z liśćmi i 1 łyżkę gorczycy białej.Po nałożeniu do słoików ,wszystkiego po trochu,wygląda to bardzo kolorowo i  bardzo apetycznie.Na koniec należy pokryć je przygotowaną zalewą w proporcji:na 1 l.wody dać pół szklanki octu,1 szklankę cukru 3 łyżki Curry  i 1  z czubkiem łyżkę soli.Po wymieszaniu  zalać zawartość w słoikach i spasteryzować około 10,15 minut.Po wystudzeniu przechowuje się bardzo dobrze i czeka na swoją prezentację.Nie potrzeba zbytniej wyobraźni ,my zobaczyć coś tak kolorowego na stole.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz