piątek, 12 maja 2017

Krupnik magnacki gotuje się jak zwykły ,z tym,że gotuje się tylko kaszę z włoszczyzną i ziemniakami.[Aha - kasze przed dodaniem do wody dobrze jest przepłukać wodą na gęstym sicie] Taki jest smaczniejszy i nie tak gęsty.Do niego przygotować mięsa mielonego ,obojętne jakiego.Ja preferuje  mieszane,ale może być drobiowe. Doprawiam solą i dodaje nieco drobno posiekanego koperku.Jajko  nie jest konieczne.Łyżeczką od herbaty nabieram małe porcje i tworze z nich kulki.Wrzucam je na wrzący [po ugotowaniu]  krupnik. Gotuję krótko 5,10 min.Co tu jeszcze dodać ?....................To jest pyszne i nawet największe niejadki taki krupnik  zjedzą zachęcone kulkami z mielonego mięsa.
J jeszcze  to .Kulkami można wzbogacić każdą zupę.......................pomidorową,ogórkową itp.  
S m a c z  n e g o.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz