poniedziałek, 8 stycznia 2018

Czas na porad kilka :
Często po świątecznych  dniach coś zostaje.Jeżeli jest to sos pieczeniowy ,to napełnij nim pojemniczki na lód i zamroź.Gdy kostki zamarzną  wyjmij je i owiń każdą oddzielnie folia aluminiową.W ten sposób możesz  nimi dysponować w późniejszym czasie dodając odpowiednią ilość kostek.

Został ci podsuszony żółty ser ? możesz go przeznaczyć do sporządzenia sosu do spaghetti .
Stop ser na maśle,ewentualnie dodaj cebuli i rozprowadź go śmietaną.Pychotka.

Gdy masz za mało sosu ,możesz jego ilość powiększyć dodając śmietanę ..............albo piwo.
Piwo nadaje się szczególnie do pieczeni wołowej i wieprzowej.

Twarda wołowina lub twardy drób będzie miękki ,gdy przed pieczeniem natrzesz je oliwa zmieszaną z koniakiem,winiakiem,brandy,albo whisky.

Aby mięso dało się pokroić w cienkie plastry ,maszynką do krojenia należy je wstawić na kilkanaście minut do zamrażalnika.  Dotyczy to mięsa zarówno surowego jak i  pieczonego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz