wtorek, 9 stycznia 2018

Pieczeń winna być polewana wodą lub rosołem w trakcie pieczenia,by nie była sucha,ale nigdy zimną.Od zimnego płynu mięso robi się  twarde.

A co zrobić by skórka na pieczeni  była rumiana i błyszcząca ?  Stanie się tak wówczas jak podlejesz mięso kilka razy piwem,a pod koniec pieczenia posmarujesz miodem.

Nie przechowuj surowego mięsa w zafoliowanych opakowaniach,lecz od razu  po przyniesieniu ze sklepu wyjmij z plastiku,nasmaruj olejem jadalnym i włóż do lodówki.W ten sposób daje się przechować przez 3 dni.

A - oto sposób by parówki nie pękały  podczas podgrzewania : Do naczynia w którym chcesz je podgrzać wlej wodę,zagotuj,potem wlej trochę mleka i włóż parówki i trzymaj na małym ogniu,nie dopuszczając do zagotowania.

Jeżeli  podczas pieczenia posypiesz kiełbasę odrobinką cukru będzie bardzo smaczna i chrupiąca.

I to teraz koniec naszego dzisiejszego spotkania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz