niedziela, 27 sierpnia 2017

Skoro poruszyłam temat zamrażania, to taka moja rada.:  NIE ZAMRAŻA  SIĘ :  w domowych zamrażarkach oczywiście : surowych grzybów i  ryb słodkowodnych.Wiem,wiem co zaraz powiecie..........." a w sprzedaży są " ,owszem ale te są zamrażane w zupełnie innych warunkach jak domowe.Grzyby, owszem można zamrozić po ugotowaniu ,a jeszcze lepiej  po lekkim przesmażeniu, w maśle lub oleju.Oby tylko było co,bo na razie są kurki,też smaczne , i też można je zamrozić ,sposobem podanym powyżej.Natomiast ryb słodkowodnych   nie mrozi się .Wiele osób przekonuje mnie,że karp zamrożony,jest taki sam jak świeży.I niech im tak pozostanie,niech tkwią w przeświadczeniu,że maja rację.Jednak karp ,jak i inne ryby słodkowodne po zamrożeniu KASZOWACIEJĄ.Aby to sprawdzić należy usmażyć mrożonego [domowym sposobem ] i nie mrożonego .I co ? i co ?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz