środa, 27 grudnia 2017

 C.D ,. porad kulinarno-kuchennych;
Zanim schowasz  bezcenny porcelanowy serwis poprzedzielaj poszczególne jego części serwetkami luk kawałkami ręcznika jednorazowego aby nie stykały się ze sobą co tylko "wyjdzie im na zdrowie ".
W wyniku częstego używania sztućców z drewnianymi rączkami mogą one ucierpieć.By naprawić szkody nasmaruj je olejem jadalnym.
Sztućce - jakiekolwiek ,do zmywarki wstawiaj trzonkami do dołu.Wtedy wymyją się dokładnie ostrza noży i zęby widelców.
Wyjęte na okoliczność Świąt  srebrne sztućce w zmywarce do naczyń niszczą się rysują i ciemnieją. Lepiej myć je ręcznie.
A już zupełnie  zabójcze dla  nich jest pozostawienie w kwaśnych potrawach.Pod wpływem kwasu śniedzieją ...........................a śniedź  jest TRUCIZNĄ.Pamiętaj by nie używać srebrnych sztućców do : sałatek owocowych,kwaśnych sosów,do  sałat potraw solonych i przyprawionych octem.Nike napiszę ,co ja zrobiłabym z takimi sztućcami ,bo to nie musi nikogo interesować.
Jakby tego było  mało ,nie należy też używać ich do jaj surowych i ugotowanych na miękko.Bo co ? Bo srebro pokrywa  się ciemnym nalotem.

"................"..O cześć wam panowie magnaci ".....................jak też i czym jadaliście ????????????????/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz