C.D ,. porad kulinarno-kuchennych;
Zanim schowasz bezcenny porcelanowy serwis poprzedzielaj poszczególne jego części serwetkami luk kawałkami ręcznika jednorazowego aby nie stykały się ze sobą co tylko "wyjdzie im na zdrowie ".
W wyniku częstego używania sztućców z drewnianymi rączkami mogą one ucierpieć.By naprawić szkody nasmaruj je olejem jadalnym.
Sztućce - jakiekolwiek ,do zmywarki wstawiaj trzonkami do dołu.Wtedy wymyją się dokładnie ostrza noży i zęby widelców.
Wyjęte na okoliczność Świąt srebrne sztućce w zmywarce do naczyń niszczą się rysują i ciemnieją. Lepiej myć je ręcznie.
A już zupełnie zabójcze dla nich jest pozostawienie w kwaśnych potrawach.Pod wpływem kwasu śniedzieją ...........................a śniedź jest TRUCIZNĄ.Pamiętaj by nie używać srebrnych sztućców do : sałatek owocowych,kwaśnych sosów,do sałat potraw solonych i przyprawionych octem.Nike napiszę ,co ja zrobiłabym z takimi sztućcami ,bo to nie musi nikogo interesować.
Jakby tego było mało ,nie należy też używać ich do jaj surowych i ugotowanych na miękko.Bo co ? Bo srebro pokrywa się ciemnym nalotem.
"................"..O cześć wam panowie magnaci ".....................jak też i czym jadaliście ????????????????/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz