czwartek, 14 grudnia 2017

O fasoli .O fasoli chciałam podać jeszcze,że można z niej robić wyśmienite kotlety po zmieleniu w maszynce.W sam raz danie postne i dla osób nie jadających mięsa.Taką zmieloną fasolę można wzbogacić smakowo solą pieprzem,gałką muszkatołową ,że nie wspomnę o tym jaka jest smaczna a właściwie jakie te kotlety są smaczne gdy doda się do nich jakiejś ostrej przyprawy np.do grilla,albo jak w raz  z fasolą zmieli się usmażone pieczarki z cebulą.Cebula lekko podsmażona winna zawsze w środku się znaleźć.1 jajko   spowoduje,że wszystko dobrze się zwiąże i nie rozpadnie w czasie smażenia.Obtacza się w tartej bułce,a osobom nie bojącym się ryzyka proponuję ,dla próby jeden kotlet obtoczyć w kaszy mannie.Pyszne,chrupiące.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz