Do potraw pieczonych i smażonych dodawaj czosnek na samym końcu,ponieważ łatwo się przypala i gorzknieje.
Aby złagodzić zapach czosnku z ust, należy zjeść kawałek czekolady.
Uwaga ! - na majeranek i oregano.Nigdy nie dodawaj ich równocześnie do jednej potrawy bo
"gryza się ze sobą."
Mielona czerwona papryka powinna być przechowywana w ciemnym,szczelnie zamkniętym naczyniu.Pod wpływem światła traci czerwony kolor.
Napoczęta musztarda,aby nie wysychała należy wlać na wierzch 1 łyżkę oleju ,lub oliwy.
Smażona papryka jest wyśmienitym dodatkiem do różnych mies,jednak podczas smażenia ma skłonność do gorzknienia,dla tego należy ją skropić octem,najlepiej balsamicznym,który nada jej wyśmienity smak.
Jeśli mimo silnego potrząsania keczup nie chce wypłynąć z butelki,to pomoże mu w tym słomka,takiej długości by sięgnęła dna.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz