Już jestem...........jestem,a co lista obecności schowa /? ale się spóżniłam a tu tyle tematów do przekazania
UWAGA PIERWSZOKLAŚIŚCI DZIAŁKOWI.Dnie jeszcze takie cieple,: można pomajsterkować Moja propozycja na dziś to : uporządkowanie jakże często potrzebnych gwożdzi,śrubek,nakrętek [kiedyś je zwano kontramutrami]OJ! NIE,NIE NIE,proszę sie nie obawiać to bedzie proste w wykonaniu i czasu zabierze niewiele.Zaczynamy od półki.Zdejmujemy z niej wszystko i bedzie potrzebny nam jej spód Z kilku słoików typu TWIST o różnych rozmiarach zdejmujemy nakrętki.Teraz będzie potrzebne narzędzie co potrafi robić dziurki [kiedyś zwane śróbstakiem]Czesto słyszałam podaj mi śróbstak no i wiedziałam ktory to.,No i potrzebny też będzie młotek.W każdej pokrywce należy zrobić 3 dziurki.Odwracamy półkę i do jej spodniej strony przykręcamy śrubkami zakretki do słoików.Półka wraca na swoje miejsce ,zakretki są w jej spodniej stronie.Segregujemy teraz gwożdzie ,śruby,śrubki i nakrętki co do wielkości.Napełnione słoiki nakręcamy na umieszczone pod półką ich wieczka,tj obracamy słoiczkiem.Dobrze by pólka znajdowała się na wysokości naszych oczu.By bez problemow zobaczyć jaki rozmiar jest poszukiwany.PROSTE PRAWDA? I JEŻELI JA BABA TO ZROBIŁAM TO DA RADĘ KAŻDY może tylko być problem jak półka nie jest drewniana,,,,,,,,,,,,,,,, no to wówczas potrzebna będzie wiertarka. I półka jest wykorzystana na obie strony,bo wszystko co na niej stało wraca na swoje miejsce.
A TERAZ DLA AMATORÓW CZEGOŚ SMACZNEGO K.K
KK OZNACZA KRÓLEWSKI KRUPNIK...... no, no bez takich tam domysłów ja o zupie.Krupnik królewski gotuje się z kaszy włoszczyzny i ziemniaków odrobiny liścia laurowego i ziela angielskiego.Cała rewelacja polega na tym,że pod koniec gotowania dodaje się male kuleczki z mielonego mięsa,odpowiednio doprawione tylko solą i pieprzem.Na 4 osoby wystarczy 25 dkg mielonego mięsa[może być drobiowe ].Krupnik bez koperku to jak ja bez bloga.To się nie uda.Dobrze mieć koperek zawsze pod ręką.A robi się to tak: pęczek lub dwa drobniutko kroi ,przesypuje kucharkirm,vegetą ,lub co tam mamy pod ręka.Po dodaniu oliwy lub oleju nakłada do słoiczków.I już pod koniec gotowania to jest na około 10 min.bo tyle gotujemy z kuleczkami, dodajemy też koperek.SMACZNEGO ! UWAGA ODCHUDZAJĄCY SIĘ ...........1 SZKLANKA TEJ ZUPY MA TYLE KALORII CO DWA TALERZE ZUPY KAPUŚCIANEJ ,O KTÓREJ PISAŁAM WCZEŚNIEJ.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz