piątek, 10 października 2014

A teraz obiecany bigos [przepis] ..........odchudzający i mogą go jeść dzieci.Jest lekkostrawny,ale .............uwaga robi sie go ze słodkiej nie kwaśnej kapusty

1 główka {średnia ] kapusty
2 cebule
2 jabłka
2 puszki zielonego groszku
około 70 dkg fileta drobiowego
3 łyżki oleju
1 kostka rosołowa
 sól ,cukier [co najmniej 2 łyżki
Kapustę ugotować  bez pokrywki.Taka zawsze smaczniejsza,bo odparowują wszystkie olejki eteryczne ,a głównie brzydko pachnąca siarka.Pod koniec gotowania dodać drobno posiekaną cebule,bardzo łagodzi smak kapusty.W oddzielnym naczyniu w niewielkiej ilości wody rozgotować dokładnie dwa jabłka.przetrzeć  przez  sito i dodać do odcedzonej kapusty.Dodać zielony groszek po odlaniu z niego wody,wszystko wymieszać .Niech tak sobie postoi,a w tym czasie pobijamy nieco filet z kurczaka.W oleju rozgniatamy kostkę rosołową.Smarujemy tym mięso i wrzucamy na gorącą patelnie,krotko rumieniąc po jednej i drugiej stronie.Ostudzonego fileta należy pokroić w kostkę i dodać do kapusty.Podgrzać ,przez kilka minut mieszając ,dodać cukier i jeżeli trzeba sól . I NIECH MI KTO POWIE ZE JEST TO NIE SMACZNE..........NO PROSZĘ ,CZEKAM, ..........KTO LUBI MOŻE DODAĆ POSIEKANEGO KOPERKU.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz