środa, 28 października 2015

Że co?,że ma być jednak jakiś przepis kulinarny?.No dobrze,to będzie  deser.Średnio twarde  trzy gruszki ,obrać ze skórki,wydrążyć gniazda nasienne,pokroić na małe kawałki dodać łyżkę rodzynków i dwie łyżki fig pokrojonych w paseczki.Dla dorosłych proponuję część skropić jakimś alkoholem by zaostrzyć smak i zalać galaretką ,koniecznie cytrynową do której jeszcze dodać [niestety nie soku z cytrynu bo się nie zsiądzie] tylko ćwierć łyżeczki kwasku cytrynowego.Przygotować ten deser w oddzielnych kokilkach dla każdego ,by nie pomylić i nie dać dzieciom tych z alkoholem włożyć do dziecięcych porcji np. śmiej żelki  lub po jakimś cukierku.Galaretka winna być kwaśna,bo bardzo słodki jest wkład do niej.No - ewentualnie po wystudzeniu  można przybrać bitą śmietaną,jakąkolwiek,np. w spreju .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz