poniedziałek, 24 października 2016
Gdy z jakichś przyczyn nie chce się wam gotować obiadu proponuję :Faszerowane pomidory.Po skrojeniu wierzchołków kilku sztuk pomidorów należy pozbawić je środków.Palcem rozprowadzić sól i ostrą paprykę wewnątrz.Nałożyć do środków przyprawione mielone mięso i przykryć każdy otwór pomidora dość grubym kawałkiem żółtego ostrego sera .Ułożyć na patelni z rozgrzanym masłem klarowanym.Pomiędzy pomidory włożyć małe koktajlowe pomidorki przekrojone na pół .Odrobinę je posolić i posypać pieprzem.Przykryć patelnię i na małym dostępie ciepła prużyć około pół godziny. Wyśmienity jest to dodatek do ryżu luk klusek.A kto lubi może dodać na koniec śmietany z łyżką mąki dobrze wymieszana i natkę pietruszki drobniutko pokrojoną.Ja dziś właśnie na to się decyduję.Aha ! - bardzo smaczne jest mielone mięso drobiowe do tego dania.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz