środa, 7 marca 2018

Nie należy zamrażać :
 śmietanki,ponieważ kłaczkuje i traci jednorodną konsystencję,
 jogurtu,kwaśnej śmietany i majonezu z przyczyny podanej wyżej,
jaj na twardo ,ponieważ robią się ciągliwe,
żółtego sera ,ponieważ będzie się kruszył,
absolutnie nie należy wstawiać do zamrażarki napojów gazowanych,ponieważ mogą eksplodować.
surowych potraw mącznych,ponieważ tracą konsystencję.
lepiej zrezygnować z zamrażania świeżych ryb i skorupiaków,ponieważ przeważnie już  wcześniej mogły być  zamrożone podczas transportu,
nie zamraża się rzodkwi,rzepy ,ziemniaków i cebuli. Także :kalafiora,fasoli mamut i selera,
grzybów ,bo mogą być groźne dla zdrowia ,poz tym tracą estetyczny wygląd i smak.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz