środa, 30 listopada 2016

MÓJ PRZEPIS NA MARYNOWANEGO ŚLEDZIA jest taki :......................
Kupuję kilka 7,8 szt. tuszek śledziowych solonych i mocze je 3 godziny w zimnej wodzie.Potem mocze je jeszcze przez dwie doby w wodzie OD MARYNOWANYCH OGÓRKÓW.Jest doprawiona i odpowiednio  kwaśna i słodka.Po czym szykuję 3 cebule drobno posiekane i przesypuje ją czubatą łyżeczką cukru i małą łyżeczką świeżo mielonego pieprzu.Dodaję także trzy ogórki konserwowe pokrojone w plasterki i pokrojone w dzwonka śledzie i to wszystko mieszam z kilkoma łyżkami oleju.Może postać w lodówce i 2 tygodnie.Nawet będzie wtedy lepsze .Zatem co ?Zatem można przygotować je  z przeznaczeniem na konsumpcję w Święta  już niebawem ,zostawiając sobie czas  tuż przed Świętami na przygotowanie innych dań.I .......................to jest pyszne ,a jakże proste w wykonaniu.Chyba kiedyś już ten przepis podawałam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz