niedziela, 19 października 2014
Polacy preferują spożywanie fasoli z masłem i bułką tartą.We świecie jednak nie koniecznie Onegdaj będąc w Paryżu dowiedziałam się jak jadana jest w Anglii .W restauracji na Polach Elizejskich [to coś nie do opisania] jako przystawkę podano fasolkę szparagową w sosie śmietanowym słodko kwaśnym.Po prostu śmietana z solą ,cukrem ,sokiem cytryny i odrobiną otartej skórki cytrynowej.Natomiast na deser był pudding .Kawałek ciasta polany rzadkim wiśniowym budyniem.Gdy kelnerka zapytała czy smakował nam obiad,dowiedziała się,że owszem tylko nie przystawka i nie deser.Uśmiechnęła się szczęśliwa i odparła "bo to Angielskie wynalazki".Widać,że przjażń miedzy Anglią a Francją jest nieco "szorstka".
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz