niedziela, 8 lutego 2015

A DZIŚ PRAGNĘ POINFORMOWAĆ,że zima się kończy i powinniśmy przestać jeść ,a zacząć się odżywiać.Nasze osłabione po zimie organizmy,tego potrzebują.Może uda mi się wprowadzić do Państwa organizmów witaminy i minerały metoda najmniej bolesną.Propozycja na dziś taka: surówka do wszystkiego,ale nie dla wszystkich.I z tej przyczyny proszę popróbować z mniejszej ilości.Ja podaję na 4 osoby.Mnie bardzo smakuje i znam takich którym także smakuje,ale niestety nie wszystkim ,jak już wspomniałam.
Jedno opakowanie zielonego groszku  należy rozmrozić na sicie by ociekła woda,dodać dwie pokrojone drobno papryki i jednego zielonego ogórka pokrojonego  w słupki, wszystko wymieszać i najpierw dodać oliwę lub olej a na końcu nieco soli i cukru.Wykonuje się taką surówkę ,tuż przed podaniem by nie zdążyła "podejść" wodą,choć sporządzając ją w taki sposób,że najpierw dajemy tłuszcz ,a potem wyciskającą wodę sól nie powinno się to zdarzyć.I uprzedzam ewentualne pytania ,a co też takie daje  zielony ogórek,"to sama woda".Otóż daje błonnik na trawienie i zapobiega nadkwasocie,tak,tak,jest warzywem zasadotwórczym. A zielony groszek żelazo ,witaminy i selen potrzebny do budowy komórek mózgowych niszczonych systematycznie przez promieniowanie z telewizorów komputerów itp A  papryka daje odporność ,bo jest bardzo,ale to bardzo bogata w  witaminę C

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz