piątek, 7 października 2016

Namawiam do usmażenia żurawiny  z gruszkami z  niewielką ilością cukru,taka bowiem nadaje się doskonale jako  dodatek do gotowanego i pod każdą inną postacią ,drobiu .I nie tylko.Do innych mięs także.I żurawinę i gruszki można kupić bez problemu.Bierze się na 1 kg żurawin,1 kg gruszek,1 szklankę cukru i smaży ,mieszając około  pół godziny Gruszki bez skórki i gniazd nasiennych.Lepiej by były miękie.Gorące nakłada do słoików.Nie ma obawy,że  z powodu małej zawartości cukru się popsuje.To nie dotyczy,żurawiny,która posiada dużo konserwantów  ,jak żaden inny owoc.A jeszcze do tego warto wiedzieć,że ma ona właściwości lecznicze.Dezynfekuje,pozwolę sobie to tak nazwać ,przewody moczowe.Zatem wskazana jest dla osób które mają skłonności do zapaleń dróg moczowych i pęcherza.Kto lubi bardziej słodkie,może cukru dodać więcej.
Zachęcam do tej łatwej i krótkotrwałej pracy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz