Inna wersja surówki z kapusty pekińskiej:
Podobnie jak w poprzedniej należy poszatkować kapustę i dodać do niej dwie marchewki pod postacią wiórków które uzyskuje się strugaczką do warzyw korzeniowych.Pod taką postacią marchewka lepiej łączy się z poszatkowaną kapustą.Mają podobny kształt.Do tego 1 słoiczek suszonych pomidorów pokrojonych w paseczki i 1 garść posiekanych orzechów włoskich,oraz olej w którym były suszone pomidory 1 łyżka cukru i odrobina soli.
Te orzechy ,by była ona chrupiąca.
Tak lansuje kapustę pekińską ,bowiem jest ona bardzo,ale to bardzo zdrowa.Bogata w witaminy,sole mineralne i SULFORAFAN .Sulforafan jest z pewnością Państwu dobrze znany ,bo niejednokrotnie o nim pisałam.To on robi porządek w organizmach ludzkich................ i niechby się spróbowały w nim "budować " komórki olbrzymy ,to przy konsumpcji warzyw korzeniowych nie mają szans."Służby porządkowe" Sulforafanu uruchomią swoje miotły i wymiotą ,je natychmiast.
I jeszcze to :Sulforafan jest także w warzywach kapustnych gotowanych.Bo to nie witaminy ,które w czasie obróbki termicznej giną .On nie ginie.Najwięcej jest go w brokułach i kalafiorach.
To - co ?.Może coś z tymi warzywami........................
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz