środa, 23 listopada 2016

Inna wersja surówki z kapusty pekińskiej:
Podobnie jak w poprzedniej  należy poszatkować kapustę i dodać do niej  dwie marchewki pod postacią wiórków   które uzyskuje się strugaczką do warzyw korzeniowych.Pod taką postacią marchewka lepiej łączy się z poszatkowaną kapustą.Mają podobny kształt.Do tego 1 słoiczek suszonych pomidorów pokrojonych w paseczki i 1 garść posiekanych orzechów włoskich,oraz olej  w którym były suszone pomidory 1 łyżka cukru i odrobina soli.
Te orzechy ,by była ona chrupiąca. 
Tak lansuje  kapustę pekińską ,bowiem jest ona bardzo,ale to bardzo zdrowa.Bogata  w  witaminy,sole mineralne i SULFORAFAN .Sulforafan jest z pewnością Państwu dobrze znany ,bo niejednokrotnie o  nim pisałam.To on robi porządek w organizmach ludzkich................ i niechby się spróbowały w nim "budować " komórki olbrzymy ,to przy konsumpcji warzyw  korzeniowych nie mają szans."Służby porządkowe" Sulforafanu  uruchomią swoje miotły i wymiotą ,je natychmiast.
I jeszcze to :Sulforafan  jest także w warzywach kapustnych gotowanych.Bo to nie witaminy ,które w czasie obróbki termicznej giną .On nie ginie.Najwięcej jest go w brokułach i kalafiorach.
To -  co  ?.Może coś z tymi warzywami........................

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz