środa, 23 listopada 2016

Jeszcze jest w handlu papryka z przystępną ceną ,ale niebawem podrożeje  i wtedy co ? wtedy kapusta pekińska w wielu wariantach.Dla dzieci mojej koleżanki  każda surówka jest dobra,byle była chrupiąca.Idąc tym tokiem myślenia zrobiłam taką:
Poszatkowaną małą główkę kapusty pekińskiej wzbogaciłam jedną drobno pokrojoną cebulą cukrową i jednym opakowaniem  marchewki z groszkiem  .Oczywiście, mam na myśli mrożonkę i dodałam ją do poszatkowanej kapusty i cebuli po rozmrożeniu. Rozmrażać należy na sicie by pozbawić  ją wody.Nieco posoliłam i dodałam 1 łyżkę cukru i 5  łyżek oleju.
Reakcja była następująca:..............".ciociu to jest pyszne."
Ciekawa jestem czy inna wersja surówki ,też będzie im smakowała?.............

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz