środa, 2 listopada 2016

Nie, nie,nikt mi nie wmówi,że owoce jej są kwaśne i nie nadają się do spożycia w stanie surowym.Z małym zastrzeżeniem.Krzewy rosnące w cieniu mają bardziej kwaśne owoce,owszem,ale te z tak zwanej wystawy południowej,zebrane w momencie  gdy bardzo łatwo oddzielają się od rośliny................ o ! te są słodkie bo dojrzałe.Jednak kto nie preferuje ich pod taką  postacią  ,zawsze może wymieszać z innymi słodkimi owocami i ewentualnie dodać skondensowanego słodkiego mleka.A jakież są smaczne zastygłe  w owocowej galaretce  z dodatkiem bitej śmietany ?O ! - to jest to.A jeszcze ,do tego smacznego deseru można przeznaczyć  także owoce zamrożone.W tym momencie myślicie sobie..................." czemu ona nas tak zachęca do owoców jeżyny ?Zachęca ,bo są bardzo zdrowe i  posiadają ogromną ilość witamin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz