czwartek, 13 listopada 2014

A surówka taka ,która nie powinna zaszkodzić tym co surówki szkodzą Jeżeli po zjedzeniu surowizny czujemy dyskomfort to może to być [powtarzam może] zbyt skąpą ilościa dodanej oliwy nie oleju  a oliwy ,lub zbyt małym  rozdrobnieniem.Spróbujmy zatem rzodkiewki.Czy wiecie że kiedyś na rzodkiewki mówiło się radyski.A zatem rzodkiewki należy umyć ,obciąć ogonki ale pozostawić część łodyżek zielonych ,by było za co chwytać.I chwytając właśnie za to zielone ucieramy je na tarce o najdrobniejszych oczkach,dodajemy nieco drobno pokrojonego szczypioru ,soli ,szczypte cukru i oliwę,tak by było ją widać a osoby całkiem zdrowe mogą zastąpić oliwę śmietaną  [lepsza] i dodać więcej szczypioru ,a odchudzający śmietanę zastąpić gęstym  jogurtem.Taka to uniwersalna i na czasie surówka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz