piątek, 19 grudnia 2014

O tej surowce nie można powiedzieć,że jest mało kaloryczna............niestety,ale bardzo smaczna i nadaje się do chudych mięs i karpia w galarecie.
3 papryki należy pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w cieniutkie paseczki.Posypać jakąś przyprawą [nieco ostrą] np do mięs lub drobiu lub do grilla .Nie przesadzając oczywiście ,ale takie ostre przyprawy do mięs nadają surówkom  inny smak.W tym czasie jak papryka będzie miękła  od przyprawy kroimy w paseczki małą garść suszonych  śliwek i suszonych pomidorów.wszystko mieszamy i dodajemy tyle majonezy by surówka była nim" umazana"Jest ona lekko słodka,a kto takiej lekko słodkiej nie lubi ,może "złamać " jej smak dodając garść oliwek.Wypróbowałam i z oliwkami i bez,obie mi smakują tak bardzo,że zjadłam z chlebem na kolację.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz