środa, 29 kwietnia 2015

Pierwsza,to sałatka fasolowa,której nieco zmieniłam wkład,zgodnie z porą roku.Zatem 4 puszki fasoli ,bez  wody należy wymieszać z 1 pokrojoną  w kostkę dużą czerwoną papryką  1 pęczkiem cebuli w raz ze szczypiorem i 4 ogórkami małosolnymi.Wszystko winno być pokrojone w kostkę nie większą  jak fasola.Dodać 5 łyżek oleju i koniecznie jakiegoś ostrego sosu do smaku ,tyle by się go wyczuwało np .Tabasco.No i nie zapomnieć posłodzić i posolić.Jest lepsza jak  postoi w lodowce. Można też zamiast z puszki ugotować fasolę.

I druga to sałatka wiosenna.2 puszki kukurydzy bez wody,3 jaj na twardo [w kosteczkę]   1pęk szczypioru ,posiekany i kilka łyżek  majonezu.W tej sałatce można fantazjować,np  następnego dnia dodać rzodkiewek pokrojonych,albo zamiast rzodkiewek i szczypioru selera naciowego,a zamiast kukurydzy innego dnia dwie puszki zielonego groszku.O !  taką lubię najbardziej :groszek ,jaja i szczypior i majonez i sól.Dni wolnych nieco przed Państwem zatem można popróbować co Rodzinie najbardziej smakuje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz