sobota, 14 listopada 2015

Bardzo łatwa do wykonania jest ta surówka.
Potrzebne składniki:3 łagodne w smaku papryki,3 łyżki konfitury żurawinowej,2 łyżki chrzanu,4 łyżki oleju i kto lubi 1 łyżka rodzynek.Ja  nie lubię,moja koleżanka lubi.
Paprykę należy umyć ,przekroić.Wyjąć nasionka ,pokroić w kostkę,odrobinę posolić lub dodać zamiast soli jakiejś przyprawy kuchennej............niewiele.Dodać chrzan,konfiturę,no i ewentualnie rodzynki,także ojej i wymieszać.Jest niespotykana w smaku i bardzo pasuje,do drobiu,pod każdą postacią ,który i ja i kolezanka prefeerujemy.A do tego ona ze wzgledu na dzieci,często pdaje gotowany drób, a on niestety z natury swojej jest mdły,a ta surówka całe danie zaostrza.

Oczywiście ,by drób gotowany nie był mdły jest na to rada.Należy po ugotowaniu i ostudzeniu,poszczególne jego kawałki obtoczyć w panierce z mąki ,bułki tartej, soli lub przyprawy kuchennej i ostrej papryki i usmażyć na złoty kolor.No tak -ale to nie jest potrawa dla dzieci.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz