piątek, 6 maja 2016

No -to jakoś się udało,nawet na tyle by podać Wam ,Drodzy moi Czytelnicy przepis na zupełnie i inaczej podanego kalafiora,wg ponad stuletniej książki kucharskiej.Wiecie o co chodzi- prawda?
Wypróbowałam osobiście ten przepis i stwierdzam,że jest bto danie bardzo smaczne.Mnie pasuje ono na kolacje.A są to :
KALAFIORY ;PO WŁOSKU.
======================
Ugotować kalafiory i ułożyć na wysmarowanym masłem półmisku,posypać obficie tartym parmezanem i drobno pokrojoną szynką,też winno jej być sporo i pokrojonymi w talarki duszonymi pieczarkami,a następnie polać sosem pomidorowym czystym i wstawić do gorącego pieca,do zrumienienia na 15 minut.

To tyle ,kolacja gotowa i zdrowa i smak niepowtarzalny.Proponuję jednak różnych kompozycji,np zamiast szynki parówki,lub zrezygnować czasem z sosu pomidorowego,zastępując go masłem,a czasem zrezygnować np. z pieczarek.Zawsze jest smaczne i można się tym najeść,pamiętając ,że będzie smaczniejsze skropione MAGGI i opieprzone.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz