POMIDORY FASZEROWANE Z MIĘSEM.
=====================================
Wybrać kilkanaście ,równej wielkości,pomidorów,oblanżerować je,ściąć czubki i wydrążyć środki z pestek posolić i nadziać mielonym mięsem doprawionym na ostro i cebulą drobno posiekaną i zeszkloną i solą i pieprzem i jednym jajem.Dodać też trzy łyżki tartej bułki,garść siekanego kopru i garść szczypiorku,wymieszać i nadziewać tym pomidory Posypać po wierzchu tartą bułką,ułożyć na patelni ,polać masłem i wstawić do gorącego pieca na pół godziny.
Jak zwykle ,miałabym tu propozycje niewielkich zmian i tak np .nie wstawiałabym tego do pieca lecz po prostu przez kilkanaście minut prużyła pod przykryciem na patelni,na koniec dodając śmietany.I myślę,że to w połączeniu z ryżem lub kaszą może wyśmienicie smakować.
S m a c z n e g o.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz