wtorek, 3 maja 2016

POMIDORY FASZEROWANE Z MIĘSEM.
=====================================
Wybrać kilkanaście ,równej wielkości,pomidorów,oblanżerować je,ściąć czubki i wydrążyć środki z pestek posolić i nadziać  mielonym mięsem doprawionym na ostro i cebulą drobno posiekaną i zeszkloną i solą i pieprzem i jednym jajem.Dodać też trzy łyżki tartej bułki,garść siekanego kopru i garść szczypiorku,wymieszać i nadziewać tym pomidory  Posypać po wierzchu tartą bułką,ułożyć na patelni ,polać masłem i wstawić do gorącego pieca  na pół godziny.

Jak zwykle ,miałabym tu propozycje niewielkich zmian i tak np .nie wstawiałabym tego do pieca lecz po prostu przez kilkanaście minut  prużyła  pod przykryciem na patelni,na koniec dodając śmietany.I  myślę,że to w połączeniu z ryżem lub kaszą może wyśmienicie smakować.

S m a c z n e g o.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz