czwartek, 20 listopada 2014

.........a jak sie robi ten mak do ciastek na kolację wigilijna?No cóż ,chciałam  o tym nieco póżniej napisać,ale skoro już pytanie padło? .Pół kg maku należy sparzyć zmielić trzy razy [lub kupić gotowy w puszce] i dodać miód[koniecznie] do smaku i po dużej garści posiekane orzechy pokrojone śliwki suszone ,sparzone rodzynki.pokrojone morele suszone i figi.Jeżeli jednak ktoś w rodzinie nosi protezę zębową z fig radzę zrezygnować.Znam ten ból.No teraz bakalii  jest pod dostatkiem.Kiedyś takiego wyboru nie było. Wszystko wymieszać,ale  tę czynność zostawić na ostatnią chwilę. TO JEST PYCHOTKA ,ALE KALORYCZNA NIESTETY, na szczęście nie daje sie tego wiele zjeść,a jeszcze po kolacji wigilijnej?Tylko proszę z rana nie dobrać się do pozostałości bo śniadanie macie z głowy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz