czwartek, 26 marca 2015

Na półmisku,lub tacy poukładać porwane liście sałaty.Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki posolić i albo pokropić jakimś ostrym sosem np,Tabasco,lub pieprzem.Nie  mogą być mdłe.Dopiero teraz ułożyć na sałacie.Jajka na twardo przekroić na połówki i połowę posmarować [grubo] majonezem do którego wcześniej dodać chrzan.Drugą połowę jajek [połówek] posmarować  kawiorem.Za jeden słoiczek zapłaciłam 10 zł.,a kto nie lubi kawioru może zamiast niego wycisnąć z tuby [są takie w sklepach rybnych] np pastę z tuńczyka lub łososia.Tak przygotowane układamy na półmisku na którym jest już sałata i pomidory.Zamiast pomidorków koktajlowych mogą być  normalne ,przekrojone w ósemki. Wierzcie mi,ładnie to wygląda i smakuje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz