poniedziałek, 16 listopada 2015

Aby  zastąpić mięso warzywami,należy pamiętać o kaloryczności stworzonego dania warzywnego,wszak mięso jest kaloryczne przecież.

No to może taka surówka  ? I znowu będzie zielony groszek.Bowiem jak rozpoczęłam kombinacje groszkowe ,tak je popróbuje "pociągnąć".

Dobrze odsączona  z wody 1 puszka zielonego groszku,3 pokrojone w kostkę jaja na twardo,1 pęczek posiekanego drobno szczypioru i 1 pęczek [ 2 garście ] selera naciowego.Kto jeszcze selera naciowego nie jadł,zachęcam do spróbowania ,bo  jest smaczny i tak wyśmienicie chrupiący.Należy tylko do tej surówki drobno go pokroić.Wszystko wymieszać z majonezem [nawet i 10 łyżek ],bo ta surówka winna się dobrze połączyć,dobrze związać. Nieco posolić i dodać łyżeczkę cukru.Jest i kaloryczna i wyśmienita w smaku.Polecam na kolacje z tostowym,a więc także chrupiącym chlebem.Tym naprawdę można się najeść.

A teraz idę próbować nową surówkę,bo takie piękne widziałam białe rzodkwie,te odmiany Agata,długie łagodne w smaku i bardzo soczyste.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz