środa, 20 kwietnia 2016

Elegancki i smaczny deser,którego sposób sporządzenia ma ponad 100.lat.Kumacie Kochani?
LEGUMINA ORZECHOWA.
Sześć żółtek utrzeć do białości z sześcioma łyżkami cukru,dodać ćwierć kg.obranych orzechów włoskich zmielonych w młynku  i cztery łyżki tartej bułki i to wszystko,wymieszać lekko z pianą z białek,dobrze ubitą i włożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką i upiec w miernym piecu.Podać polane sokiem owocowym,lub gorącą czekoladą.

I jak zwykle radzę ten przepis zaktualizować.Bo inny już sprzęt kuchenny.A mnie tu tylko brakuje zapachu  migdałowego [odrobinę].I jeszcze to: mierny,to niezbyt nagrzany piec.Bo  ma się to wysuszyć i  upiec.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz