PO PROSTU,PO PROSTU......................KOTLETY WIEPRZOWE NATURALNE . =================================
Pokrajane kotlety wieprzowe z kostką,zbić lekko,skropić cytryną,niech tak poleżą z godzinę.Przed smażeniem posolić,obsypać lekko mąką i smażyć na rozpalonym maśle lub fryturze ,tak aby w niej pływały..Ułożywszy na półmisku położyć na każdy kawałek masła szczypiorkowego i ugarnirować jarzynką i kartoflami.
I takie kotlety mogą być bardzo smaczne,niestety kaloryczne.
A ja dodałabym do tego sałatkę z pomidorów ,a że pomidory też nie takie jak onegdaj smak wzmocniłabym szczypiorem solą i cukrem i ostrym sosem typ np. Tabasco i dodała też oleju i octu balsamicznego i wymieszała.Ale gdzie tu smak prawdziwego pomidora?Poczekam na niego ,a tymczasem musi wystarczyć taki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz