czwartek, 10 listopada 2016

Co do zdrowotności tego dania ,zastrzeżeń być nie może.Jak już będę zdrowa zaproponuję jako przystawkę przed obiadem.Póki co ,teraz potraktuje jako danie. : 2 duże papryki pokroiłam w kosteczkę .Dodałam do tego puszkę czerwonej fasoli ,pęczek posiekanego szczypioru,2 łyżki oleju i 3 łyżki sera "Fawita "Ma on konsystencję twarogu ,więc się da rozprowadzić  i wymieszać  z pozostałymi składnikami. Moja rada :Czerwoną fasolę dobrze jest wyłożyć na sito i przepłukać bo jest w zagęszczającym własnym  sosie.Nie tylko do tego dania z resztą.Przepłukana jest apetyczniejsza.Ponieważ ser "Fawita" jest dość słony ,soli raczej dodawać nie trzeba.To danie nie jest mdłe,jest smaczne i zdrowe.
Jeszcze pozostał deser:,A co ? choremu pożałować ?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz