czwartek, 27 sierpnia 2015

Po oczyszczeniu ,umyciu  i obraniu  cebuli  w ilości 5 szt,papryki słodkiej też 5 szt, i 10 sztuk ostrej papryki ,wszystko ugotuję ,zmiksuję posolę posłodzę i dodam  5 łyżek oleju.Spasteryzuję,w małych słoiczkach i napiszę na wieczku........."Pasta ognista".Ten przepis otrzymałam niedawno,ale go zmodyfikowałam i uprościłam.Zatem kto ze mną do tej pracy się pisze? Wiem............ Ci co lubią ostry smak potraw...............tak,tak,potraw,bo do wszystkich dołożyć tę pastę można ,a szczególnie do sałatek  ,surówek i do kanapek ,ale odrobinę.Z resztą,na ile ta pasta ma być ostra,możemy wyregulować sobie sami,dając tych ostrych papryczek,więcej ,lub mniej.Praca niewielka,prawie żadna ,a smaczek zostaje................oj zostaje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz