niedziela, 7 sierpnia 2016

Do ryżu na sypko,lub kaszy gryczanej .Wyśmienicie się komponują   kotleciki
 z fileta.Wiem,wiem,jak czytacie kotleciki i do tego mielone,to natychmiast  nie macie na nie ochoty ,bo mdłe,bo nijakie.Ale tak  nie musi być.Proponuję około 70 dkg zmielonego  fileta drobiowego  wzmocnić lepiszczem pod postacią  kawałka słodkiej bułki,lub chałki [1 grubszy plaster } namoczonej  w mleku i odciśniętej  i do tego należy dodać,także zmielone przez maszynkę usmażone na rumiano pieczarki tak około 2 szklanek i 1 jajo.,Dodać sól i pieprz [koniecznie] i wymieszać.Gdy za rzadkie dodać mielonej bułki.Formować małe  kotleciki które po upieczeniu ułożyć na półmisku i dać na nie usmażone, w większej ilości,przyrumienione pieczarki.Sprawdźcie ,czy nie będzie miało to powodzenia?Gwarantuję ,że tak.

 Uwaga na koniec.Filet drobiowy źle się mieli.Należy do maszynki wkładać małe kawałki.

S m a c z n e g o

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz