niedziela, 14 sierpnia 2016

Małe, nie wyrośnięte jeszcze owoce cukinii można dodać do ogórków przeznaczonych na kiszenie.
Można dodać do leczo ,ale to jest znane Państwu z pewnością.Ja proponuję placuszki z cukinii,które robi się w sposób następujący:Należy cukinię obrać ze skórki ,wykroić pestki z środka,utrzeć na tarce jak ziemniaki lub odwirować na sokowirówce [sam  miąższ].Potem jednak dodać połowę odwirowanego soku a te utarte na tarce nico soku odcedzić i dodać mąki jajo,lub dwa.Zależy od ilości ciasta i do tego ciasta można też dodać wcześniej usmażone pieczarki.Ale to nie wszystko bo oprócz tych pieczarek w cieście gdy na każdy placuszek położymy łyżkę ,jeszcze dodatkowo pieczarek i doprawimy sola  i pieprzem,to jest to wyśmienita przystawka ,którą można przyrządzić wcześniej i tylko podgrzać w ;piekarniku lub mikrofali tuż przed podaniem.
Albo....................taką uwielbiają dzieci.Usmażone małe placuszki z cukinii przybiera się owocami połączonymi ze śmietaną i cukrem.Też pycha.A zapracowana , moja koleżanka jako nadzienie do placuszków dodaje drobno pokrojoną kiełbasę i czosnek i odrobinę soli.

S m a c z n e g o  !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz