poniedziałek, 8 grudnia 2014

A  teraz.a teraz Kochani,obiecane wczoraj danie Wigilijne dla zapracowanych.Nie wiem czy kiedyś już go nie proponowałam,ale ponieważ zmieniłam ilość składników  podaje:::::::::::: Należy ugotować 1 kg kapusty kiszonej na średnio kwaśno [zawsze zostawiamy kwaśną wodę z płukania lub gotowania] może trzeb  będzie dodać do gotowego dania bo mało kwaśne.W rondlu ,lub dużej patelni usmażyć 1 kg.pieczarek pokrojonych,lub całych gdy bardzo malutkie.Gdy zmieniają kolor na rumiany dodajemy łyżkę maki,mieszamy i  dodajemy do  kapusty. Świeżo zmielony pieprz w ilości umiarkowanej wieńczy dzieło.Po dwu ,trzech dniach jest jeszcze lepsza.A dla nie zapracowanych proponuje sporządzić krokiety ..............
Usmażyć cieniutkie naleśniki nakładać kapustę z pieczarkami  zawinąć do środka prawą i lewą stronę naleśnika i teraz zwinąć ciasno w rulon.W ten sposób będą miały jednakowy kształt.Obtaczać w cieście naleśnikowym i bułce tartej i smażyć krótko na patelni ,tylko tyle by się lekko przyrumieniły...............no i eleganckie i pyszna danie Wigilijne gotowe. Można je zrobić wcześniej i potem tylko podgrzać..............mniam, mniam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz