niedziela, 4 stycznia 2015
NALEŚNIKI PO SZLACHECKU.Zrobić ciasto naleśnikowe ,ale nieco gęstsze. .Przygotować farsz z drobno pokrojonych pieczarek i cebuli.Podsmażyć ,odparować,ma to być gęste.lepsze od pieczarek są kurki ......w supermarketach.Na rozgrzaną patelnie nalewać małe placuszki [patelnia koniecznie ma być rozgrzana].Gdy się lekko ciasto zetnie nałożyć łyżkę farszu, i zaraz też łyżkę lub dwie ciasta naleśnikowego.Po ścięciu się go obrócić na drugą stronę.Usmażone układać warstwami na ciepłym półmisku przetrzymywanym w lekko ............tylko lekko ,nagrzanym piekarniku.Podawać z zupą grzybową,kurkową,lub pieczarkową,ze śmietaną.Sukces murowany ,ale proszę zrobić próbę z ciastem,czy nie za gęste,czy nie za rzadkie?
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz