czwartek, 11 czerwca 2015

Oj ! nie wiem jak dalej mi się uda pisać,bo bardzo opornie reaguje mój komputer.Czyżby wysoka temperatura  mu przeszkadzała ? A  chciałam poradzić Państwu jak szybko obrać fasolkę szparagową ,konkretnie  pozbawić ją końcówek.Bardzo lubię fasolkę, a obrywania końcówek ,nie koniecznie.Otóż  biorę w lewą dłoń 15 szt i wyrównuję górę ,by wszystkie były na jednym poziomie, i by ta góra to były te końcówki do obcięcia.W prawa dłoń biorę nożyczki i obcinam jednym ruchem końcówki.Jest to o wiele szybciej.

A teraz jeszcze obiecane wczoraj porady, dotyczące truskawek,a konkretnie jak zrobić z nich smaczny  i udany dżem. ?Przepraszam jednocześnie,że już nie zdołam napisać "Jak to onegdaj bywało?.................to może jutro co?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz