czwartek, 31 grudnia 2015

Co jeszcze można "nadziać "na wykałaczki? Można zawinąć suszoną śliwkę w wędzony boczek i usmażyć na gorącym tłuszczu.Podaje się na gorąco.Można też zawinąć kawałki żółtego sera z korniszonem w środku.To podaje się na zimno i stwierdzam,  że ma powodzenie.Można przygotować cały półmisek takiego zrolowanego sera nadzianego na wykałaczki.A można też zrolować plasterki polędwicy  z suszonym pomidorem w środku.Także plasterki jakiegoś pieczonego mięsa,posmarowane musztardą lub chrzanem i także zrolowane i nadziane na wykałaczki.Można ustawić kilka półmisków z takimi roladkami,ale najładniej wygląda jeden duży z różnymi rodzajami,na zielonej sałacie,która to nie tylko zdobi,ale też utrzymuje  w lepszej "kondycji"potrawy mięsne.

Natomiast deser.............

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz