środa, 13 stycznia 2016

Oj! nie jadamy kapusty czerwonej,nie jadamy.Zatem dobrze,że w tym przepisie jest składnikiem dania.W odróżnieniu od kapusty białej posiada inne witaminy i mikroelementy................zatem.

KIEŁBASKI DUSZONE W CZERWONEJ KAPUŚCIE.
Główkę czerwonej kapusty uszatkować drobno,sparzyć wrzącą wodą solidnie,potem skropić octem,lub cytryną,aby nabrała na powrót koloru.Zasmażyć łyżkę masła,z pół łyżką mąki, włożyć   do kapusty,wymieszać ,posłodzić niemało dodać Maggi do smaku i wcisnąć sok z cytryny.Gotować na wolnym ogniu 15 minut mieszając.Tuż przed wydaniem włożyć na wierzch [poukładać] kilka sosisek czyli kiełbasek  i poddusić pod przykryciem.Wydając ułożyć stożkowato kapustę a na wierzchu kiełbaski.

No  -  do tego przepisu potrzebny byłby tłumacz.Ja jak zwykle coś zmienię.Do kapusty dodam czerwonego wina ,a kiełbaski to będą parówki  bez plastikowych osłonek.I kapusty będzie nie cała główka a pół i musi ona mieć swój smak zdecydowanie kwaśno słodki.I gotując ją te 15 minut będę uważała  by się nie przypaliła i ewentualnie dodam wina.

A teraz już tylko smacznego.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz