Być może,że niektóre sprawy są już Państwu znane ,bo o nich pisałam,ale dzisiejsi słuchacze ich nie znają.
WARZYWA KAPUSTNE.
====================
Jest to bardzo liczna grupa warzyw,bo poza kapustą białą i czerwoną jest jeszcze kalafior ,brokuł,brukselka ,kalarepka ,jarmuż i kapusta pekińska.Oczywiście ,nie będę mówić o uprawie,tylko o właściwościach zdrowotnych,bo nie będę mówić do działkowców,ale warto by wiedzieli,że jednak uprawiane amatorsko,są z pewnością zdrowsze,bo nie potraktowane nawozami sztucznymi ani środkami ochrony roślin.A kupne? Tego przecież nie wiemy.Wystarczy, tylko intensywne nawożenie i jeden lub dwa opryski preparatami chemicznymi i jakby powiedział mój sąsiad Stefan................."zdrowie diabli wzięli".A mogłoby być tak pięknie tak dużo witamin i jeszcze SULFORAFAN,co to naprawia w organizmie ,co tylko naprawić może np: zlikwiduje część wolnych rodników,które ,owszem w organizmie mamy ,byle nie były w nadmiarze.A co to takiego?To zdeformowane atomy .Zdrowy atom ma w środku neutron i proton ,a na orbicie krążą elektrony.Elektrony to, tacy strażnicy ładu i porządku a, te zdeformowane maja tylko jeden elektron i to one kradną z naszych zdrowych atomów elektrony.Proces ten trwa.Komórki,które były zdrowe i które ze zdrowych atomów się składały utleniają się ,wysychają.Proces podobny do rdzewienia ,utleniania metalu.Ale jest na to rada między innymi tenże SULFORAFAN zawarty w warzywach kapustnych,to on też niszczy komórki rakowe,bo komórki rakowe ,to w bardzo ogromnym uproszczeniu powstają gdy jest systematyczne działanie na zdrowe komórki szkodliwych czynników : środków ochrony roślin,spalin samochodowych wędzonego mięsa,grillowanego mięsa i choć o tym już pisałam ,powtórzę :długiego forsownego treningu.
Jak i ;pod jaka postacią jadać warzywa kapustne...................o tym nie dziś.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz