sobota, 9 maja 2015

Sezon grillowania rozpoczęty................no to moja taka porada.....................Gdy będziecie grillować drobiowe skrzydełka , p y c h a ..,.....proponuje jako dodatek pokrojoną bułkę angielkę i lekko przyrumienioną na grillu.Można ją poukładać  na "stojąco" po bokach.Gdy się lekko ,leciutko przyrumieni na stół podajemy ją posmarowaną  [gdy jeszcze ciepła] specjalnie zrobiona i pasującą tylko do skrzydełek pastą.A robi się ją tak: około 100 gr masła  [ta mała osełka] ,pół   lub nieco mniej kostki bulionowej  i czubata łyżka drobniutko posiekanej natki pietruszki, dokładnie wymieszać.Masło nie może być twarde.Tą pastą smaruje się ciepłe jeszcze kromki angielki.Można też ułożyć kromki na plask i jak zostaną przewrócone ,na drugą stronę,to na kilka chwil przed zdjęciem z grilla ,wyporcjować łyżeczką  na każda kromkę pastę.Dzieci i młodzież  moich znajomych wolą to od skrzydełek.

No to teraz obiecana wcześnie kwitnąca roślin.Jej opis.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz