sobota, 9 maja 2015

Obiecane porady praktyczne,[dziś niewiele].

Dla niejadków informacja.Rzodkiewki działają niezwykle pobudzająco na apetyt.Na godzinę przed posiłkiem  zjedzone dwie rzodkiewki spowodują wilczy apetyt.

Zarówno świeży jak i mrożony groszek winien być gotowany z odrobiną cukru,wówczas zachowa swój kolor i będzie smaczniejszy.

Informacja dla osób uprawiających słodki cukrowy groszek.Jeżeli ma być gotowany,nie musisz go łuskać.W gotowaniu sam sobie z tym poradzi .Już puste strączki utrzymujące się na powierzchni łatwo wyłowić.

Świeże zielone warzywa np groszek,lub fasola nie stracą intensywnego zielonego koloru,jeżeli zaraz po ugotowaniu,przepłuczesz je przez moment zimną wodą.

Duży,gruby głąb kalafiora lub brokuła,szybciej zmiękną podczas gotowania,gdy zostaną nacięte na krzyż

I w ten sposób wykonałam plan na dziś.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz