sobota, 5 marca 2016

A z ta zupą pomidorową,to było tak:"Jakby ją sporządzić  jak najszybciej i by była jak najsmaczniejsza,zatem ZUPA POMIDOROWA DLA ZAPRACOWANYCH. I kto by przypuszczał,że będzie smakowała dzieciom  mojej koleżanki.Zawsze wybrzydzali.........."..znów pomidorówka"? A ugotowana w taki szybkościowy sposób im smakuje.
A ten  sposób,to:: 2,3,skrzydełka drobiowe,2,3 kostki rosołowe,2 l wody,garść mrożonej włoszczyzny i 4 lub 5 łyżek ryżu. To należy zagotować i potem na wolnym ogniu jeszcze pogotować kilkanaście minut,od czasu do czasu  mieszając.I to mieszanie to ta praca  - właśnie.Bo potem należy zostawić zupę na godzinę lub dwie ,niech ryż dobrze się rozklei ,po czym dodać dobrego soku pomidorowego i porcję śmietany 18% [ jest taka z przeznaczeniem do zupy i się nie waży]Gdy to się zagotuje,zupa nieco zrzednie od soku i śmietany,należy wyjąć skrzydełka drobiowe,obrać z kości,pokroić na male kawałki  i dodać do zupy.Dodać do niej KONIECZNIE jedną cebule obraną ze skorki i ponacinaną od dołu i od góry,ile się da.Zagotować zupę  z cebulą i niech pozostanie w niej.Po zgotowaniu dodać posiekanego zielonego koperku.Opis ,nieco przydługi ,ale wykonanie  szybkie............czyż nie?
I taką pomidorówkę lubią dzieci mojej koleżanki,a ich ojciec skwitował to tak"bo one bardzo lubią zupę krem ,a ona taka właśnie jest."I to tyle.

A teraz już ............

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz