poniedziałek, 16 lutego 2015
Około 1 kg filetów rybnych i kawałek namoczonej słodkiej bułki ,przepuszczamy przez maszynkę do mielenia,dodajemy jajko,solimy i formujemy pulpeciki.Gotujemy w wodzie z włoszczyzną,która wcześniej się gotowała około 20 min.Gotujemy na wolnym ogniu też około 20 minut.Wyjmujemy na salaterkę i do nich dodajemy 2 jaja ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki i koniecznie dla dodania smaku grzybki marynowane lub korniszony,ewentualnie marynowane pieczarki,lub marynowany czosnek ,a kto lubi wszystkiego po trochu Do pozostałej po gotowaniu wodzie z włoszczyzna dodajemy żelatyny,licząc 1 łyżeczkę na szklankę i wlewamy do salaterki.Piękne,kolorowe to danie i smaczne i bardzo mało kaloryczne i można je zrobić na dwa ,trzy dni .
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz