poniedziałek, 16 lutego 2015

Około  1 kg filetów rybnych i kawałek namoczonej słodkiej bułki ,przepuszczamy przez maszynkę do mielenia,dodajemy jajko,solimy i formujemy pulpeciki.Gotujemy w wodzie z włoszczyzną,która wcześniej się gotowała około  20 min.Gotujemy na wolnym ogniu też około 20 minut.Wyjmujemy na salaterkę i do nich dodajemy 2 jaja ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki i koniecznie dla dodania smaku grzybki marynowane lub  korniszony,ewentualnie marynowane pieczarki,lub marynowany czosnek ,a kto lubi wszystkiego po trochu Do pozostałej po gotowaniu wodzie  z włoszczyzna dodajemy żelatyny,licząc 1 łyżeczkę na szklankę i wlewamy do salaterki.Piękne,kolorowe to danie i smaczne i bardzo mało kaloryczne i można je zrobić na dwa ,trzy dni .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz