czwartek, 24 grudnia 2015

ŚLEDZIE POCZTOWE JAKO PRZEKĄSKA.Najlepsze śledzie są tak zwane pocztowe.Takich śledzi nie moczy się,tylko obmywa w kilku zimnych wodach,lub jeżeli bardzo słone,to można namoczyć w mleku,na 3 - 4 godziny..Potem opłukawszy ściągnąć delikatnie skórkę,rozpłatać na dwie połowy,pokrajać je w ukośne paski i ułożyć na półmisku.Do pyszczków włożyć,gałązki zielonej pietruszki,lub sałaty,a z boku przybrać marynowanymi grzybkami,i korniszonami,z wierzchu kaparkami i polać dobrą oliwą.Można też posmarować śledzie gęstym sosem musztardowym.

I to tyle o śledziach ,onegdaj.Dziś nie do realizacji z powodu  [ skąd wziąć pocztowe śledzie ]?Także pyszczki śledziowe .A to tylko jeden wiek,a jak świat się zmienił.Z tych przepisów śledziowych też można wybrać ciekawe.Może coś przytoczę,bo to Sylwestra, niebawem. Z tego przepisu,radzę  wykorzystać przybranie śledzi na półmisku,że bez pyszczków,no cóż,trudno.

I już na koniec:

Zdenerwowana blondynka krzyczy do boy,a hotelowego:Pan sobie myśli,że jak jestem ze wsi,to można mnie wsadzić do tak małego pokoju?Ależ ,proszę pani,jedziemy na razie windą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz